Skip to main content
OBJEKT
Bygg & entreprenad

Företagsaffär möjliggör satsning på infrastruktur och energi i mellersta och norra Sverige

Över 50 Msek

Wixner & Rödin Entreprenad AB och Kraftverksbyggarna i Söderhamn AB har förvärvats av Bellman Group AB. Resultatet – en större möjlighet att möta de ökande behoven av infrastruktursatsningar och hållbara energilösningar i mellersta och norra Sverige. Transaktionsrådgivare i affären var Urban Strömbom och Jan Wiklund från Svensk FöretagsFörmedling.

Wixner & Rödin Entreprenad AB har 40 anställda, en omsättning 2023 på ca 108 Mkr och arbetar med maskinuthyrning och mark- och anläggningsarbeten från Stockholm och norrut.

Kraftverksbyggarna i Söderhamn AB utför markarbeten för dammar för vattenkraft och för nya vindparker och omsatte 2023 ca 87 mkr.

Större regional närvaro.

Bellman Group är en anläggningskoncern som verkar inom bergsprängning, schakt, transport och hantering av massor i Sverige. Under 2023 omsatte koncernen 4,2 miljarder kronor. Förvärvet stärker Bellman Group AB:s närvaro i mellersta och norra Sverige, en region där behovet av infrastruktur och energiprojekt växer.

Ökad tillgång till viktig specialkompetens.

Både Wixner & Rödin Entreprenad AB och Kraftverksbyggarna i Söderhamn AB kommer att fortsätta sin verksamhet, med bibehållen ledning och personal. Den dagliga verksamheten i bolagen fortsätter utan avbrott och Bellman Groups förvärv ses som ett steg mot att stärka koncernens position och bredda kunderbjudandet.

För Wixner & Rödin Entreprenad AB och Kraftverksbyggarna i Söderhamn AB innebär samgåendet att de får tillgång till ny specialistkompetens. Idag kräver projekt omfattande kompetens inom områden som t.ex. arbetsmiljö, kvalitetsdokumentation och riskanalys och här kan nu Wixner & Rödin Entreprenad AB och Kraftverksbyggarna i Söderhamn AB dra nytta av Bellman Groups expertis.

Affären ger tillgång till nya resurser, djupare kunskap och ett starkare nätverk vilket ger möjligheter att ta sig an nya, spännande projekt och stärka positionen på marknaden.

En affär med stora samhällsnytta

– Det här är en affär som inte bara gynnar Wixner & Rödin Entreprenad AB och Kraftverksbyggarna i Söderhamn AB, utan även regionens långsiktiga utveckling. Vi är stolta över att ha varit med och bidragit till en affär som stärker såväl arbetsmarknaden som framtida projektmöjligheter kommenterar Urban Strömbom.

Objekt-id 4838
Transaktionsrådgivare
INTRESSEANMÄLAN

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig. 

    fler än 4600 förmedlade företag

    Vi har förmedlat 4660 företag

    Vill du veta mer om hur vi kan
    hjälpa dig att sälja eller köpa ett företag?

    Kontakta en transaktionsrådgivare nära
    dig. Se våra kontor →

    x